Hotel Medián | 4080 Hajdúnánás, Hunyadi út 13. | +36 52 570 140|recepcio@hotelmedian.hu
Hajdúnánásról

Hajdúnánás minősített gyógyhely!!!

Városunk 2018. március 24-én kapta meg az ÁNTSZ OTH gyógyhellyé minősítő határozatát, melynek köszönhetően csatlakozott az ország legelismertebb gyógy turisztikai célpontjai közé.

Hajdú-Bihar megyéből 43 év után csatlakozhatott újra település a díjazottak közé, és mindössze csak három város büszkélkedhet ezzel a címmel a megyéből.(Debrecen, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás)

Aminősítés eléréséhez számos kritériumnak meg kellett felelni. Ilyenek a helyi gyógy tényezők, megfelelő infrastruktúra, levegőtisztasági értékek, mind a négy évszakban a zajszint értéke valamint a zöldterületek megléte és minősége.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő a gyógyhelyé válásával egyfajta minőségi garanciát is biztosít vendégeinek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, hanem a környezeti tényezőket tekintve is Magyarországon a legjobbak közé tartozik.

A közel 60 éves fürdőt 1019 méter mélyről feltörő 67°C-os gyógyvízre alapították. A Hajdúnánási Gyógyfürdő fekvése, 14 hektáros, csendes, árnyas, parkosított zöld területei miatt eddig is nagyon népszerű volt a pihenésre, gyógyulásra vágyók körében. Vendégei kikapcsolódását két gyógymedence, egy feszített víztükrű úszómedence, egy pancsoló medence, két csúszdákkal felszerelt tanmedence szolgálja.

A minősítés elnyerésével Hajdúnánás lett az ország harmincötödik gyógyhelye.